W jedzeniu najmocniej cenisz smak i wartości odżywcze? Sprawdź, co dla Twojego menu zrobi piec konwekcyjny z naparowaniem!
W jedzeniu najmocniej cenisz smak i wartości odżywcze? Sprawdź, co dla Twojego menu zrobi piec konwekcyjny z naparowaniem!

Rozkosze podniebienia oraz zdrowa, pożywna dieta stanowią najważniejsze pobudki dla których Polacy chodzą do restauracji. Naturalnie domowe gotowanie ma swoje zalety i niepowtarzalny urok, aczkolwiek wyjście do lokalu gastronomicznego wiąże się z jeszcze innymi walorami. Żeby wymienić tylko towarzyską otoczkę oraz atmosferę. Jednak nastrój, przyjemna muzyka czy stylowe dekoracje nigdy nie wystarczą, aby skłonić klientów do powrotu w przyszłości. Głównym punktem programu nieodmiennie pozostaje jedzenie – a drobne detale w sposobie jego przygotowania wywierają ogromny wpływ na ostateczny efekt.

Gotowanie, pieczenie, smażenie, blanszowanie, grillowanie i wiele, wiele więcej

Kucharze na całym świecie nieustannie poszukują nowych pomysłów na zwiększenie atrakcyjności swoich dań. Wizualne kompozycje na talerzu, wymyślne mieszanki składników i dodatków, wreszcie kolejne warianty obróbki termicznej. To właśnie podczas tego procesu żywność traci najwięcej ze swoich naturalnych, „surowych” właściwości. Prawdziwym przełomem dla całej branży stał się piec konwekcyjny, w którym wykorzystywane jest zjawisko cyrkulacji gorącego powietrza. Kolejnym krokiem naprzód było wprowadzenie do tych urządzeń funkcji naparowania.

Ten sposób podgrzewania sprawia, że potrawy utrzymują zdecydowaną większość zawartych w nich składników odżywczych. Przykładowo: przy tradycyjnych metodach warzywa tracą na masie ok. 17%, podczas gdy w piecach konwekcyjno-parowych ten ubytek oscyluje wokół 0%. I to niezależnie od trybu działania. Produkty oferowane przez naszą firmę mają bowiem tak szerokie zastosowanie w kuchni, że z bardzo dobrym skutkiem są w stanie zastąpić szereg innych, wąsko wyspecjalizowanych urządzeń dla gastronomii. O związanych z tym oszczędnościach nawet nie ma już co wspominać.

Podstawowym nośnikiem smaków i zapachów są tłuszcze. Pora zrobić z tej wiedzy użytek

Nowoczesny sprzęt daje kucharzom szeroki wachlarz praktycznych możliwości. Jedną z nich jest jednoczesna obróbka termiczna kilku różnych potraw. Wcześniej było to o tyle pozbawione sensu, że smaki i zapachy poszczególnych dań przenikały się nawzajem. Bardzo łatwo sobie wyobrazić jak czułby się klient, któremu podano drogą dziczyznę z nutką pospolitej ryby. Tymczasem zaawansowane piece konwekcyjno-parowe od Resto Quality, w których zastosowaliśmy m.in. dodatkowy system obiegu pary wodnej oraz filtry wyłapujące tłuszczowe drobiny, eliminują to przykre zjawisko w całości. Dzięki temu kuchnia pracuje na pełnych obrotach i bez zbędnych przestojów, niezależnie od tego jakie akurat zamówienia spływają. Oczywiście jedno urządzenie nie może równocześnie gotować i smażyć, ale wobec całościowej funkcjonalności to drobnostka. Tym bardziej, że dowolne podgrzewanie w piecu konwekcyjno-parowym trwa bardzo krótko. Zachęcamy do bliższego zapoznania się ze specyfikacją naszych urządzeń.

KONTAKT

12 307 06 72
FAX
12 345 03 28
E-MAIL
info@restoquality.pl
Resto Quality
  • Resto Quality Sp. z o.o. 30-554 Kraków

Sąd rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego: 0000511822, NIP: 675-150-38-22,
Kapitał zakładowy: 25 000,00 PLN

Dane kontaktowe

Prowadzimy szkolenia z obsługi sprzętów oraz organizujemy pokazy wybranych urządzeń.
Zapraszamy do kontaktu!

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl