Piece gastronomiczne są profesjonalnymi urządzeniami, a przy ich wyborze należy dobrze dopasować rodzaj pieca do swoich potrzeb. Stworzyliśmy dla Państwa jedną z najbardziej konkurencyjnych ofert na rynku. Polecamy piece konwekcyjno parowe, sprowadzane od światowych producentów, dostarczających wyselekcjonowane sprzęty dla gastronomii. Obróbka termiczna potraw nigdy nie była tak prosta, jak z użyciem pieca konwekcyjno-parowego. Zachęcamy do zapoznania się z funkcjami wybranych urządzeń Resto Quality, dedykowanych do lokali gastronomicznych.

Obróbka termiczna potraw przy wykorzystaniu gorącego powietrza. Piec konwekcyjny to urządzenie godne uwagi

Klienci restauracji, zarówno tych eleganckich, jak i typu fast-food, oczekują szybkiej realizacji zamówienia oraz posiłku, przyrządzonego w odpowiednich warunkach. Piec konwekcyjno parowy jest rozwiązaniem dla tych, którzy szukają urządzenia z funkcją pieczenia oraz gotowania na parze, bez dużych nakładów energii i w jak najkrótszym czasie. Sprowadziliśmy piece konwekcyjne, z których korzystają światowej klasy kucharze i restauratorzy. To urządzenia, w których potrawy się nie przesuszają, a zapachy wytwarzane podczas obróbki potraw, nie wydostają się na zewnątrz pieca. Para w piecach powoduje, że zapachy się nie przenikają. Co więcej, w piecu konwekcyjno parowym można otworzyć komin podczas pieczenia. Samoczyszczące, łatwe w obsłudze piece konwekcyjne wykorzystują zintegrowane systemy odprowadzania tłuszczu, co pozwala przyrządzać w nich wysokiej jakości, zdrowe posiłki. Tego rodzaju piec gastronomiczny to nie tylko obowiązkowe wyposażenie burgerowni czy pizzerii, lecz także ważny punkt w kuchni, gdzie serwuje się steki, dania z grilla oraz ryby. W Resto Quality znajdą Państwo wyłącznie sprawdzone piece konwekcyjno parowe, które nie trafiły do naszej oferty przez przypadek. Proponujemy specjalistyczne urządzenia gastronomiczne, dające wiele możliwości za niewygórowaną cenę.

Piec konwekcyjno parowy to dziś serce profesjonalnej kuchni

Prowadzenie działalności gastronomicznej to nader wymagające przedsięwzięcie, którego powodzenie jest możliwe tylko wówczas, gdy sprzyjać temu będzie cały szereg czynników. Jednym jest oczywiście zdolność odpowiedzenia na potrzeby lokalnego rynku lub umiejętne ich wykreowanie. Drugim jest personel – im bardziej wyrafinowane menu zamierzamy stworzyć, tym ważniejsze okazują się jego umiejętności i zaangażowanie. Wreszcie: niezbędny jest wydajny sprzęt najwyższej jakości. Piec konwekcyjny jest bez wątpienia urządzeniem podnoszącym możliwości każdej kuchni i niejednokrotnie najlepszym wyborem, jednak najdoskonalszym osiągnięciem współczesnej techniki w tym zakresie są piece konwekcyjno parowe. Banalna, jak mogłoby się wydawać, funkcja naparowania komory, otwiera przed użytkownikami takiego sprzętu wspaniałe możliwości, których pozazdrościć im mogą najdoskonalsi nawet kucharze, jednak takiego wyposażenia pozbawieni. Tego typu piece konwekcyjne sprawiają, że żadne domowe potrawy nie będą już mogły się równać z tymi, jakimi może dogodzić naszym podniebieniom profesjonalna gastronomia. Obecność pary powoduje bowiem, że dania nie zostają nadmiernie przesuszone, a obróbka termiczna może zostać znacznie skrócona, co przekłada się na zachowanie większej ilości składników odżywczych. Dziś w walce o klienta trzeba sięgać po każdy możliwy oręż – jakość i smak tego, co znajdzie na swoim talerzy niezmienne należy do najskuteczniejszych. Specjaliści nie mają wątpliwości, że właśnie taki piec gastronomiczny gwarantuje absolutnie najwyższą. Obszerny asortyment przygotowany przez Resto Quality sprawia, że bez problemu można wyposażyć się w model odpowiedni dla potrzeb konkretnego lokalu. Warto więc zapoznać się z nim bliżej!

Poznaj nasze piece konwekcyjno parowe i wybierz model odpowiedni dla siebie

Z punktu widzenia wydajności pracy niezmiernie ważne jest to, że takie piece gastronomiczne pozwalają na jednoczesne szybkie przygotowywanie nawet bardzo różnych potraw, bez obawy o to, że będą one przenikały swoimi zapachami. Na tym jednak zalety, jakimi charakteryzuje się piec konwekcyjny z naparowaniem komory się nie kończą. Urządzenie to cechuje niezwykła wszechstronność. Dzięki niemu wykonamy cały szereg rodzajów obróbki termicznej, od gotowania na parze, poprzez pieczenie, blanszowanie, grillowanie, wędzenie, po m.in. gotowanie niskotemperaturowe. Wysokowydajny energetycznie piec gastronomiczny tego rodzaju pozwala zaoszczędzić nawet 30% energii elektrycznej i 40% wody. Doskonałość oferowanego przez nas sprzętu nie wynika jednak jedynie z samej zasady jego pracy, charakteryzującej każdy piec konwekcyjno parowy niezależnie od producenta. Te dostępne u nas daleko przewyższają wyroby konkurentów za sprawą wielkiej dbałości o każdy szczegół zastosowanych w nich rozwiązań technicznych. Systemy naparowywania cechuje wielka wydajność, zadbano też o optymalny przepływ powietrza uzyskany poprzez odpowiedni profil łopatek wentylatorów. Pracę użytkownikom wykorzystującym dostępne w ofercie Resto Quality piece gastronomiczne ułatwia znakomicie zaprojektowane oświetlenie, nie zapomniano także o zapewnieniu im maksymalnego bezpieczeństwa. Wygodny, intuicyjny panel sterowania oraz atrakcyjna na wysoką jakość cena każdego modelu to kolejne z wielu zalet – wszystkich wymienić tutaj nie sposób. Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółową charakterystyką każdego modelu a zobaczycie Państwo, że są to piece konwekcyjne, którym nie brakuje niczego.

KONTAKT

12 307 06 72
FAX
12 345 03 28
E-MAIL
info@restoquality.pl
Resto Quality
  • Resto Quality Sp. z o.o. 31-227 Kraków

Sąd rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego: 0000511822, NIP: 675-150-38-22,
Kapitał zakładowy: 25 000,00 PLN

Dane kontaktowe

Prowadzimy szkolenia z obsługi sprzętów oraz organizujemy pokazy wybranych urządzeń.
Zapraszamy do kontaktu!

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl