Dobra zmywarka gastronomiczna to nieoceniona pomoc w kuchni. Dbaj o nią!
Dobra zmywarka gastronomiczna to nieoceniona pomoc w kuchni. Dbaj o nią!

Posiadanie profesjonalnej zmywarki z funkcją wyparzania to jeden z warunków odbioru lokalu, w którym zamierzamy prowadzić działalność gastronomiczną. Wymóg ten okazuje się nie być takim obciążeniem, gdy zdamy sobie sprawę z ogromnych oszczędności, jakie możemy dzięki pracy takiego urządzenia uzyskać. Aby zawsze pozostawało ono skutecznym wsparciem, a nigdy źródłem problemów, wystarczy tylko o nie odpowiednio dbać.

czytaj całość »
Wartości odżywcze stają się dla konsumenta nie mniej ważne niż smak. Jak ich nie tracić?
Wartości odżywcze stają się dla konsumenta nie mniej ważne niż smak. Jak ich nie tracić?

Sposób dystrybucji i przygotowywania żywności sprawia, że ostateczny produkt, jaki trafia na nasz talerz niejednokrotnie jest już pozbawiony ogromnej części składników odżywczych. Bardzo cennych przede wszystkim dlatego, że skuteczność syntetycznych preparatów pozostaje w porównaniu z nimi bardzo ograniczona. Możemy ten problem ograniczyć stosując w zaciszu domowej kuchni kilka prostych zasad. Profesjonalna kuchnia będzie miała jednak ogromną przewagę.

czytaj całość »
Pokazuj, co potrafisz. Z odpowiednim wyposażeniem otwarta kuchnia będzie Twoim atutem
Pokazuj, co potrafisz. Z odpowiednim wyposażeniem otwarta kuchnia będzie Twoim atutem

Postać architektoniczna lokalu i sposób zagospodarowania jego wnętrza może mieć znaczący wpływ na zainteresowanie, jakie uda mu się wzbudzić w konsumentach. Jednym z obserwowanych obecnie trendów są otwarte kuchnie, pozwalające obserwować gościom pracę personelu restauracji. Rozwiązanie to może być znaczącym atutem marketingowym, jeśli tylko zadbamy o jego odpowiednią realizację.

czytaj całość »
Odbiór lokalu przez Sanepid. Co będzie przedmiotem bacznej uwagi inspektorów? Bądź gotów!
Odbiór lokalu przez Sanepid. Co będzie przedmiotem bacznej uwagi inspektorów? Bądź gotów!

O możliwej wizycie pracowników Państwowej Inspekcji Sanitarnej myślimy zwykle bez entuzjazmu, jednak w momencie otwierania działalności jest ona nieunikniona. Obawy będą zbyteczne, jeśli tylko właściwie się przygotujemy. W pewnym zakresie jest to nieodzowne nie tylko po to, by móc bez przeszkód przejść odbiór, ale i by zadbać o bezpieczną i efektywną pracę kuchni w przyszłości.

czytaj całość »
Oddziałuj na zmysły klienta, a łatwiej skłonisz go do zakupu. Po prostu pokaż mu, co masz najlepszego!
Oddziałuj na zmysły klienta, a łatwiej skłonisz go do zakupu. Po prostu pokaż mu, co masz najlepszego!

Wielki wysiłek specjalistów od marketingu skierowany jest m.in. na to, by przywiązywać konsumentów do konkretnej marki. Nierzadko nic z tego – w przypadku popularnych, codziennych wyrobów udaje się to osiągać jedynie wobec kilku procent z nich. Każda kolejna wizyta w sklepie oznacza zatem nowe zmagania o ich uwagę. Warto więc dbać o odpowiednią ekspozycje produktów spożywczych – tutaj decyzje zakupowe nader często dokonywane są w sposób impulsywny.

czytaj całość »
Marzysz o założeniu własnej kawiarni? W naszej ofercie znajdziesz szereg niezbędnych urządzeń
Marzysz o założeniu własnej kawiarni? W naszej ofercie znajdziesz szereg niezbędnych urządzeń

Nasi rodacy coraz chętniej korzystają z oferty lokali gastronomicznych. Ogromną rolę odgrywa tutaj lokalizacja i postać konkretnego miejsca, które wielu konsumentom służy nie tyle zaspokojeniu praktycznej potrzeby spożycia posiłku, co po prostu możliwości przyjemnego spędzenia wolnego czasu. Kawiarnia, którą stworzyć nieco łatwiej niż restaurację, może się okazać znakomitym i udanym przedsięwzięciem.

czytaj całość »
Obiad jak w domu? Nie. Znacznie lepszy dzięki odpowiedniemu wyposażeniu kuchni
Obiad jak w domu? Nie. Znacznie lepszy dzięki odpowiedniemu wyposażeniu kuchni

Warto dbać o to, by posilać się w sposób, który nie tylko bezpośrednio służy zaspokojeniu głodu, ale także zapewnia naszemu organizmowi komplet niezbędnych mu do prawidłowego funkcjonowania substancji. Dobrze wiemy przecież, że syntetyczne witaminy nie mogą równać się przyswajalnością z tymi, które jesteśmy w stanie sobie dostarczać we właściwie przygotowanych posiłkach. W tym zakresie profesjonalna gastronomia zaoferuje więcej, niż nasza domowa kuchnia – jeśli tylko jest odpowiednio wyposażona.

czytaj całość »
Kuchnia w Twojej restauracji może pracować wydajniej! Dowiedz się jak!
Kuchnia w Twojej restauracji może pracować wydajniej! Dowiedz się jak!

Prawidłowa organizacja pracy i właściwe wyposażenie są nie mniej ważne niż umiejętności personelu. Dzięki nim możemy skutecznie rywalizować na rynku – co ważne, zarówno dzięki możliwie niskim kosztom i atrakcyjnym cenom, jak i jakości oferowanego menu. Aby było to możliwe, szczególnej uwagi wymaga serce każdego lokalu czyli kuchnia. O tym, jak wygodnie i efektywnie się w niej pracuje, decydują zarówno okazałe i złożone elementy wyposażenia, jak i te zupełnie niepozorne.

czytaj całość »
Gazowy czy elektryczny? Jaki piec do pizzy będzie dla mnie najlepszy?
Gazowy czy elektryczny? Jaki piec do pizzy będzie dla mnie najlepszy?

Pizzeria należy do przedsięwzięć, które zawsze mają szansę powodzenia. Nasi rodacy niezmiennie od lat uwielbiają pizzę, która przybiera wobec tego najróżniejsze odmiany. Jest to też danie szczególnie często zamawiane z dowozem co sprawia, że mniej musimy się martwić o dogodną lokalizację. W każdym przypadku konieczny będzie jednak odpowiedni piec, dzięki któremu w ogóle będziemy w stanie dostarczyć klientowi placek zdolny go zachwycić. Jakie zasilanie będzie optymalne?

czytaj całość »
Dbaj o czystość i nie obawiaj się Sanepidu. Pomocny będzie dobry sprzęt
Dbaj o czystość i nie obawiaj się Sanepidu. Pomocny będzie dobry sprzęt

Gastronomia bez wątpienia jest dziedziną, w której kwestia jakości proponowanej konsumentom oferty ma szczególnie istotne znaczenie, a uchybienia w tym zakresie mogą mieć nadzwyczaj poważne konsekwencje. Dlatego właśnie przestrzeganie niezbędnych w tym obszarze zasad jest tak istotne i czuwają nad tym organy państwa. Przy odpowiednim wyposażeniu, a także wdrożonych właściwych procedurach, żadnej kontroli nie trzeba się jednak obawiać.

czytaj całość »
Dobrej klasy urządzenia chłodnicze to konieczny warunek utrzymania wysokiej jakości żywności
Dobrej klasy urządzenia chłodnicze to konieczny warunek utrzymania wysokiej jakości żywności

Dla wszystkich jest jasne, że im świeższe produkty trafiać będą do kuchni czy na stoliki gości, tym lepiej. Z reguły nie ma jednak możliwości, by droga jakiegokolwiek wyrobu, dania czy uczestniczących w jego przygotowaniu składników do klienta nie wiązała się z koniecznością jego dłuższego niekiedy magazynowania bądź ekspozycji w miejscy sprzedaży. Jedynym skutecznym sposobem na zachowanie świeżości wielu dostarczanych produktów jest zastosowanie odpowiednich urządzeń chłodniczych.

czytaj całość »
Piec konwekcyjno-parowy to same korzyści. Docenią to zarówno Twoi goście, jak i Ty sam
Piec konwekcyjno-parowy to same korzyści. Docenią to zarówno Twoi goście, jak i Ty sam

Na sukces lokalu gastronomicznego składa się wiele czynników. Duże znaczenie ma bardzo często lokalizacja, jego profil dostosowany do okolicy i spodziewanej tam klienteli, umiejętna komunikacja z nią, a także oczywiście jakość serwowanych dań pozwalająca cieszyć się licznymi gośćmi. Zapewnienie odpowiedniego poziomu obsługi wiąże się jednak z ponoszeniem określonych nakładów, które mogą sprawić, że osiągnięcie ekonomicznej efektywności przedsięwzięcia może stanowić wyzwanie. Z dobrym sprzętem jednak dużo łatwiej mu podołać.

czytaj całość »
Dlaczego pieczenie pizzy wymaga specjalnego pieca?
Dlaczego pieczenie pizzy wymaga specjalnego pieca?

Trudno spotkać w naszym kraju kogoś, kto nigdy nie jadłby jakiejkolwiek pizzy. Znają ją dobrze wszyscy, nawet mimo bardzo różnych kulinarnych preferencji, jako że u nas danie to przybrało formę dość odległą od pierwowzoru, dzięki mnogości dodatków mogącą przybierać najróżniejsze postaci. Czym innym jest jednak jej pieczenie – znajduje się ona w zdecydowanej czołówce, jeśli chodzi o jedzenie zamawiane z dostawą, a także spożywane w mieście. Poświęćmy więc mu nieco uwagi.

czytaj całość »
Odpowiednie wyposażenie pozwoli poradzić sobie z każdą ilością pracy
Odpowiednie wyposażenie pozwoli poradzić sobie z każdą ilością pracy

Duża skala wykonywanych zadań potrafi sprawić, że nawet najprostsze z nich okazują się wyzwaniem. Jednocześnie, przygotowując jakiekolwiek posiłki zawsze trzeba tak samo dbać o najwyższą jakość. Potrzeby lokali i wszelkiego typu placówek, w których realizowane jest żywienie zbiorowe zostały jednak w tym zakresie rozpoznane już dawno i cieszyć się możemy znakomitymi urządzeniami pozwalającymi wyjść im naprzeciw.

 

czytaj całość »
Chleb potrzebny jest wszędzie. Warto sprawić, by zainteresowaniem cieszył się akurat nasz
Chleb potrzebny jest wszędzie. Warto sprawić, by zainteresowaniem cieszył się akurat nasz

Żywienie, podobnie jak wiele innych dziedzin, jest sferą podlejącą różnym zmianom, zależnie od pojawiających się nowych uwarunkowań, mód, dostępnej wiedzy. Nic nie wskazuje na to, by pozycji pieczywa jako jednego z elementów stanowiących podstawę diety większości z nas cokolwiek mogło zagrozić. I tu jednak odnotowujemy pewne zmiany, które koniecznie trzeba mieć na uwadze, aby móc sobie poradzić na dynamicznie zmieniającym się rynku.

czytaj całość »
Nie tylko do piekarni. Profesjonalna krajalnica do chleba znajdzie zastosowanie w wielu różnych miejscach
Nie tylko do piekarni. Profesjonalna krajalnica do chleba znajdzie zastosowanie w wielu różnych miejscach

Codzienny rytuał porannego wyjścia po pieczywo i wyjątkowy zapach świeżych wypieków niewątpliwie mają w sobie coś magicznego. Te wszystkie „czary” nie byłyby możliwe bez wykwalifikowanej załogi oraz wysoce wyspecjalizowanego sprzętu. Jednym z obligatoryjnych elementów wyposażenia każdej piekarni czy cukierni jest krajalnica do chleba. Precyzyjne i równe porcjowanie całego bochenka w kilka sekund oszczędza klientom późniejszych zmagań z krojeniem w domu. Jednak tego rodzaju profesjonalne urządzenia przydają się w innego rodzaju miejscach. Wszędzie tam, gdzie potrzebne są duże ilości pożywnego pieczywa.

czytaj całość »
Szybciej, więcej, lepiej. Ręczne obieranie ziemniaków i warzyw w profesjonalnej gastronomii dawno odeszło do lamusa
Szybciej, więcej, lepiej. Ręczne obieranie ziemniaków i warzyw w profesjonalnej gastronomii dawno odeszło do lamusa

Wydajność pracy w kuchni bezpośrednio przekłada się na czas oczekiwania na zamówione danie. A jak pokazują rozmaite badania dotyczące preferencji i zachowań kulinarnych, to jedna z najważniejszych kwestii wpływających na ocenę restauracji w oczach klientów. Każdy restaurator pragnie, aby goście regularnie wracali i polecali jego lokal swoim znajomym. Trudno się zatem dziwić, że zawodowcy chwytają się wszelkich sposobów na skrócenie wykonywania zadań i zwiększenie mocy przerobowych. Łatwo dojść do wniosku, że wiele usprawnień można wprowadzić w najbardziej skomplikowanych czynnościach. Tymczasem tak prozaiczne rzeczy jak obieranie ziemniaków i innych warzyw ze skórki mają niebagatelny wpływ na szybkość obsługi.

czytaj całość »
Nowoczesne wyzwania wymagają nowoczesnych rozwiązań. Piece konwekcyjno parowe w gastronomii stają się niezbędne
Nowoczesne wyzwania wymagają nowoczesnych rozwiązań. Piece konwekcyjno parowe w gastronomii stają się niezbędne

Systematycznie rosnąca liczba klientów, coraz wyższe wymagania względem smaku serwowanych w restauracjach potraw, wreszcie wyśrubowane normy dotyczące zdrowego żywienia. Branża kulinarna nieustannie się zmienia, a utrzymanie wysokich standardów staje się coraz trudniejsze. Tym bardziej, że zadowolenia gości nie można osiągać kosztem doprowadzenia lokalu na skraj finansowej przepaści – biznes musi się opłacać. Inwestycja w zaawansowane technologicznie wyposażenie, takie jak piece konwekcyjno parowe Resto Quality, znacznie ułatwi realizację wszystkich zamierzonych celów.

czytaj całość »
Domowe lodówki nie bez powodu są nieprzezroczyste. Ale już w gastronomii potrzebny jest dokładnie odwrotny efekt
Domowe lodówki nie bez powodu są nieprzezroczyste. Ale już w gastronomii potrzebny jest dokładnie odwrotny efekt

Jak zapewne wszyscy smakosze już się domyślają, chodzi o przysłowiowe „pożeranie wzrokiem”. Apetyczny widok wyjątkowo skutecznie skłania do tego, aby sięgnąć po jedzenie. W domu wielokrotnie zdarzyło się Wam otworzyć lodówkę żeby sprawdzić, czy jest coś dobrego na małą przekąskę... i odejść z odczuwalnym zawodem. A po pięciu minutach ponownie wybrać się do kuchni w tym samym celu, mimo że nic nie mogło się zmienić. Natomiast wszelkiego rodzaju restauracje muszą maksymalnie kusić swoimi pysznościami. Stosowna ekspozycja asortymentu odgrywa tutaj kluczową rolę.

czytaj całość »
Atrakcyjna ekspozycja słodkości skutecznie kusi na małe co nieco. Pokaż je z jak najlepszej strony!
Atrakcyjna ekspozycja słodkości skutecznie kusi na małe co nieco. Pokaż je z jak najlepszej strony!

Spore grono kulinarnych specjalistów zgadza się co do tego, iż wizualna strona jedzenia odgrywa bardzo porównywalną rolę do walorów smakowych i zapachowych. Cukiernicza gałąź branży gastronomicznej ma na to najwięcej dowodów. Mało kto decyduje się na zamówienie jakiegoś deseru, zanim nie zobaczy jak wygląda konkretne ciasto, owocowo-lodowy pucharek, kremówka, galaretka itd. Nawet najładniejsze zdjęcia w menu czy na reklamach przed lokalem nie zastąpią przeszklonej, dobrze oświetlonej witryny. Właściwie wyeksponowanie słodycze w dobrze widocznym miejscu mają ogromną szansę na przyciągnięcie klientów do lokalu.

czytaj całość »

KONTAKT

12 307 06 72
FAX
12 345 03 28
E-MAIL
info@restoquality.pl
Resto Quality
  • Resto Quality Sp. z o.o. 30-554 Kraków

Sąd rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego: 0000511822, NIP: 675-150-38-22,
Kapitał zakładowy: 25 000,00 PLN

Dane kontaktowe

Prowadzimy szkolenia z obsługi sprzętów oraz organizujemy pokazy wybranych urządzeń.
Zapraszamy do kontaktu!

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl