Różne oblicza pizzy. Do kulinarnych eksperymentów przyda się piec o wyśrubowanych parametrach
Różne oblicza pizzy. Do kulinarnych eksperymentów przyda się piec o wyśrubowanych parametrach

Danie, które znają bodaj wszyscy pod prawdopodobnie każdą szerokością geograficzną. I praktycznie wszędzie cieszy się ogromną popularnością. Jednak w swojej podróży przez kolejne kraje świata pizza nieco straciła ze swojej włoskiej tożsamości. Oryginalna potrawa jest bardzo prosta: to placek posmarowany sosem pomidorowym, posypany roztapiającym się żółtym serem i bazową mieszanką kilku ziół. Kolejne dodatki stanowią twórczą inwencję kolejnych restauratorów.

Wzbogacenie menu o pizzę, której nie serwują nigdzie indziej, może przyciągnąć wielu klientów

Jedno jest pewne: do sukcesu potrzeba specjalistycznego, dedykowanego pizzeriom wyposażenia. Właśnie taki sprzęt mamy w asortymencie Resto Quality. Przy użyciu odpowiednich akcesoriów do wyrobienia ciasta (miksera, miesiarki do ugniatania, dzielarki zaokrąglającej, wałkownicy, prasy formującej oraz profesjonalnego pieca, łatwiej i szybciej stworzyć popisowe danie. Bez znaczenia, czy będzie to Margherita, Capriciosa z szynką i pieczarkami, Salame, Quattro Formaggi na 4 rodzajach sera, albo Havana ze znienawidzonym/uwielbianym ananasem. To tylko kilka spośród najczęściej oferowanych odmian pizzy, jakie można spotkać w ofercie rodzimych restauracji. Karta dań wąsko wyspecjalizowanych pizzerii niejednokrotnie liczy nawet kilkadziesiąt pozycji. Mimo, że stworzono już wiele wariantów tej potrawy, wciąż istnieje ogromne pole do eksperymentowania z różnymi dodatkami, ich proporcjami oraz sposobem przygotowania. Najpierw trzeba zaopatrzyć lokal w odpowiednie wyposażenie.

Wydajny piec do pizzy gwarantuje pełną kontrolę nad całym procesem wypiekania ciasta

Każdy model oferowany przez naszą firmę posiada termostat. Dzięki temu, bez względu na temperaturę pieczenia – a zakres ustawień w tym zakresie jest niezwykle szeroki, np. od 45 do niebagatelnych 455 stopni Celsjusza – pizza zawsze wyjdzie idealnie, zgodnie z recepturą. Równomierne wypiekanie i zapobieganie przypaleniu ułatwiają uzyskiwanie zamierzonych efektów. Odpowiednio dobrany piec do pizzy charakteryzuje się prostą, intuicyjną obsługą. Zachęcamy zwłaszcza do zapoznania się ze specyfikacją pieców gazowych, wyróżniających się wysokim poziomem energooszczędności. Więcej informacji znajduje się na karcie produktu każdego egzemplarza. Na wypadek jakichkolwiek wątpliwości zachęcamy do kontaktu z Obsługą Klienta Resto Quality – chętnie odpowiemy na wszelkie pytania.

KONTAKT

12 307 06 72
FAX
12 345 03 28
E-MAIL
info@restoquality.pl
Resto Quality
  • Resto Quality Sp. z o.o. 30-554 Kraków

Sąd rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego: 0000511822, NIP: 675-150-38-22,
Kapitał zakładowy: 25 000,00 PLN

Dane kontaktowe

Prowadzimy szkolenia z obsługi sprzętów oraz organizujemy pokazy wybranych urządzeń.
Zapraszamy do kontaktu!

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl