Postaw na dobry piec i zachwyć gości swojego lokalu
Postaw na dobry piec i zachwyć gości swojego lokalu

Obróbka termiczna to kluczowy proces obecny w przygotowaniu wielkiej ilości dań. Jej sposobów mamy wiele, niemało jest w związku tym urządzeń i wyposażenia do niej służącego. Bardzo różne mogą być uzyskane rezultaty, ze względu na świadomie przez nas zastosowane zabiegi, ale także na skutek takiej czy innej jakości wykorzystywanego przez nas sprzętu, czy charakterystyki procesów, jakie podczas jego pracy zachodzą. Lekceważąc tą problematykę pro prostu nie da się przygotowywać potraw, które zdobędą podniebienia dużej rzeszy klientów.

Rozwój i innowacje przynoszą nowe możliwości

W bardzo wielu dziedzinach techniki producenci nie ustają w zmaganiach o rozwiązania jak najdoskonalej odpowiadające oczekiwaniom przyszłych użytkowników wytwarzanych przez nich urządzeń. W rezultacie, otrzymujemy konstrukcje zdolne nie tylko znacznie ograniczyć niezbędny w danym zadaniu nakład pracy czy zużycie energii, ale także dostarczyć zaskakująco dobrych rezultatów swojego działania. Jedną z takich dziedzin jest gastronomia. Mogłoby się wydawać, że zadaniem kucharzy będzie takie przygotowywanie żywności, by nie odstawała ona od tego, co najlepszy mistrz będzie potrafił zrobić w zaciszu własnej kuchni. Tymczasem, dostępne obecnie wyposażenie daje im możliwości, dzięki którym to dania restauracyjne stają się tymi, których pozazdrościć może obdarzony nawet największymi umiejętnościami pasjonat kulinariów.

Od bardzo dawna wiele lokali korzysta już z bardzo dobrego rozwiązania, jakim są piece konwekcyjne. Obróbka termiczna poddawanego niej w takich urządzeniach dania, dzięki stałej cyrkulacji gorącego powietrza z wymuszeniem ruchów poziomych, odznacza się doskonałą skutecznością. Jednak to nie od niej samej zależy to, jak wspaniałe będzie uzyskane dane. Dlatego rozwój pieców na tym się nie skończył.

Para wodna pozwala uzyskać znakomitą jakość

Piec konwekcyjny wkrótce doczekał się w więc rozwinięcia w postaci konwekcyjno-parowego. Dzięki towarzyszącej obróbce parze wodnej, uzyskane rezultaty są wręcz zachwycające: ulega ona znacznemu skróceniu, przygotowywane potrawy zachowują swój doskonały wygląd i walory odżywcze, a w dodatku stają się bardziej soczyste. Dzięki temu nie ma przeszkód by odgrzewać te już gotowe, nie obawiając się zanadto o ich przesuszenie. Jednocześnie, użytkując tego rodzaju urządzenie da się zaoszczędzić nawet 30% energii. Oszczędności są tym większe, że bez obaw o wzajemne przenikanie zapachem możemy jednocześnie przygotowywać więcej dań – to bardzo istotna zaleta, zwłaszcza z punktu widzenia kuchni w mniejszych lokalach. Trzeba tylko pamiętać, by wszystkie wymagały zbliżonego poziomu wilgotności.

O tym, że warto zainwestować w taki piec, nie trzeba więc nikogo przekonywać. Skorzystanie z oferty firmy Resto Quality to najlepszy wybór. Konstruktorzy proponowanych przez nas urządzeń wnikliwie przeanalizowali potrzeby profesjonalnych kucharzy i dołożyli wszelkich starań, by ich wyroby wychodziły im naprzeciw – zapraszamy więc do bliższego zapoznania się z poszczególnymi modelami.

KONTAKT

12 307 06 72
FAX
12 345 03 28
E-MAIL
info@restoquality.pl
Resto Quality
  • Resto Quality Sp. z o.o. 30-554 Kraków

Sąd rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego: 0000511822, NIP: 675-150-38-22,
Kapitał zakładowy: 25 000,00 PLN

Dane kontaktowe

Prowadzimy szkolenia z obsługi sprzętów oraz organizujemy pokazy wybranych urządzeń.
Zapraszamy do kontaktu!

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl