Na sukces lokalu gastronomicznego składa się wiele czynników. Duże znaczenie ma bardzo często lokalizacja, jego profil dostosowany do okolicy i spodziewanej tam klienteli, umiejętna komunikacja z nią, a także oczywiście jakość serwowanych dań pozwalająca cieszyć się licznymi gośćmi. Zapewnienie odpowiedniego poziomu obsługi wiąże się jednak z ponoszeniem określonych nakładów, które mogą sprawić, że osiągnięcie ekonomicznej efektywności przedsięwzięcia może stanowić wyzwanie. Z dobrym sprzętem jednak dużo łatwiej mu podołać.
Szybciej, taniej, lepiej – tak może pracować Twoja kuchnia
Odkąd piec konwekcyjny został udoskonalony poprzez dodanie funkcji naparowywania jego komory, radykalnie zwiększyły się możliwości każdej kuchni, która wyposażona zostanie w taki sprzęt. Wypełnienie parą wraz z cyrkulacją powietrza przyczynia się do dużo szybszego wzrostu ciepła, co sprawia, że znacznie skraca się czas niezbędnej obróbki termicznej, a w dodatku temperatura, w jakiej musi się ona odbywać może być nieco niższa. Oprócz tego przygotowywane naraz różnorodne potrawy nie przenikają swoimi zapachami. Już wszystko to powoduje, że w porównaniu do innych urządzeń i metod znacznie spadają nakłady niezbędnej przy poszczególnych daniach pracy i energii – tej nawet więcej niż o połowę. A to nadal nie wszystko. Minimalne jest również zużycie tłuszczu, w bardzo dużym stopniu spada także zapotrzebowanie na wodę.
Instalując nowoczesny piec konwekcyjno-parowy możemy zastąpić nim wiele innego sprzętu choć on sam zajmuje niewiele miejsca. Są to przy tym urządzenia łatwe w obsłudze i bardzo niezawodne – wystarczy tylko dbać o czystość oraz odpowiednią jakość wykorzystywanej w nich wody (aby wyeliminować osadzanie się kamienia) i możemy być ich o ich pracę zupełnie spokojni. Zwłaszcza, jeśli są to modele tak doskonałe, jak te, których szeroki wybór dostarcza Resto Quality!
Efekty wykorzystania dobrego pieca każdy dostrzeże na talerzu
Nawet najbardziej oszczędnie pracująca kuchnia to jeszcze dużo za mało, by można było liczyć na efektywne funkcjonowanie lokalu, jeśli oszczędności te nie pozwolą na uzyskanie wysokiego poziomu jego oferty. Piec konwekcyjno-parowy jest jednak przykładem urządzenia, które udowadnia, że, można połączyć niskie koszty pracy z jej zachwycającymi rezultatami, którymi cieszyć się można na talerzu. Uzyskiwane drogą obróbki cieplnej w takim piecu potrawy nie ulegają przesuszaniu, zachowują swój smak, walory odżywcze i doskonały wygląd. Jest to więc narzędzie, które znacznie podnosi możliwości każdej kuchni, w której zostanie zastosowane. W połączeniu z kompetentnym personelem pozwala ono każdemu restauratorowi wyjść naprzeciw oczekiwaniom nawet najbardziej wymagających konsumentów. Wyposażenie się w nie to dziś krok niezbędny, aby stanąć do skutecznych zmagań z konkurencją.
Najlepiej zrobić to korzystając z oferty Resto Quality, w której znaleźć można wiele różnorodnych modeli, pośród łatwo odnaleźć te najdoskonalej odpowiadające potrzebom konkretnego lokalu. Zapraszamy do zapoznania się z jej szczegółami.