Nowoczesne wyzwania wymagają nowoczesnych rozwiązań. Piece konwekcyjno parowe w gastronomii stają się niezbędne
Nowoczesne wyzwania wymagają nowoczesnych rozwiązań. Piece konwekcyjno parowe w gastronomii stają się niezbędne

Systematycznie rosnąca liczba klientów, coraz wyższe wymagania względem smaku serwowanych w restauracjach potraw, wreszcie wyśrubowane normy dotyczące zdrowego żywienia. Branża kulinarna nieustannie się zmienia, a utrzymanie wysokich standardów staje się coraz trudniejsze. Tym bardziej, że zadowolenia gości nie można osiągać kosztem doprowadzenia lokalu na skraj finansowej przepaści – biznes musi się opłacać. Inwestycja w zaawansowane technologicznie wyposażenie, takie jak piece konwekcyjno parowe Resto Quality, znacznie ułatwi realizację wszystkich zamierzonych celów.

Jedno urządzenie, a daje mnóstwo możliwości. Tak ograniczysz nakłady na codzienną pracę

Kuchenki gazowe i elektryczne wszelkiej maści, grille, frytownice, wreszcie parę pieców wyspecjalizowanych do konkretnych potraw. Wydaje się, że restauracje z rozbudowanym menu nie mogą obejść się bez mnóstwa różnych akcesoriów. Tymczasem nowoczesne piece konwekcyjno parowe od renomowanej firmy Resto Quality są w stanie wykonywać dokładnie taką samą pracę, jak kilka innych urządzeń. A ściślej rzecz ujmując: podgrzewać jedzenie według wielu odmiennych sposobów. Od klasycznego pieczenia, przez blanszowanie czy gotowanie na parze, aż po regenerację. Potencjalne oszczędności wynikają także ze specyfiki działania takich pieców konwekcyjnych. Cyrkulacja gorącego powietrza i wodnej mgiełki potrzebuje zdecydowanie mniej H₂O i energii elektrycznej. Zużycie tych zasobów spada nawet o 30-40% w porównaniu z tradycyjnymi metodami. Jakie ma to przełożenie na wysokość opłat za media, to każdy restaurator sobie już we własnym zakresie policzy.

Obróbka termiczna bez utraty walorów odżywczych i smakowych? Każdy szef kuchni o tym marzy!

Kolejną istotną sprawą jest zachowanie naturalnych właściwości i największych zalet jedzenia podczas podgrzewania. W Resto Quality przykładamy do tego dużą wagę, kiedy projektujemy sprzęt dla gastronomii. Zwyczajowe sposoby obróbki termicznej żywności nieuchronnie wiążą się ze znaczącym spadkiem masy i wartościowych składników. Natomiast podkreślenie smaku wymyślnych dań wymaga stosowania znacznych ilości tłuszczu. W przypadku pieców konwekcyjno parowych należy zapomnieć o powyższych ograniczeniach. Mało tego – w jednym cyklu można przygotować wiele różnych potraw, bez ryzyka wzajemnego przenikania się aromatów. Do tego dochodzi prostota obsługi, zapisywanie programów i trybów pracy, najwyższa jakość materiałów użytych do produkcji oraz wiele innych zalet. Zapraszamy do kontaktu w celu przedstawienia atrakcyjnej oferty Resto Quality na piece konwekcyjno parowe, a także inne przydatne akcesoria.

KONTAKT

12 307 06 72
FAX
12 345 03 28
E-MAIL
info@restoquality.pl
Resto Quality
  • Resto Quality Sp. z o.o. 30-554 Kraków

Sąd rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego: 0000511822, NIP: 675-150-38-22,
Kapitał zakładowy: 25 000,00 PLN

Dane kontaktowe

Prowadzimy szkolenia z obsługi sprzętów oraz organizujemy pokazy wybranych urządzeń.
Zapraszamy do kontaktu!

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl