Najpopularniejsze piece do pizzy. Poznaj je wszystkie, zanim urządzisz swój lokal
Najpopularniejsze piece do pizzy. Poznaj je wszystkie, zanim urządzisz swój lokal

Według rozmaitych badań branży gastronomicznej oraz preferencji kulinarnych Polaków, pizza zalicza się do najpopularniejszych dań w naszym kraju. Przykładowo: ponad 80% ankietowanych przyznało, że włoski placek z dodatkami należy do ich ulubionych potraw. Jednak mało kto pichci ją we własnym domu. Spośród osób, które wybierają się do restauracji przynajmniej raz na parę miesięcy, 69% regularnie odwiedza pizzerie. Wobec twardych danych trudno się dziwić, że coraz więcej lokali włącza pizzę do swojego menu. Jednak przed zmianami w karcie dań należy zadbać o profesjonalne wyposażenie kuchni.

Wielkość i wydajność pieca z góry określi, ile pizz będziesz w stanie przygotować

Sprzętów zaprojektowanych specjalnie do wyrobu włoskiego specjału jest całe mnóstwo. Zwłaszcza rozmaitych mieszarek, dzielarek czy wałkownic do ciasta. Jednym z najważniejszych elementów jest też piec do pizzy. Odpowiednio dobrane urządzenie ma zasadnicze znaczenie. Trzeba wziąć pod uwagę realne możliwości rozbudowy lokalu. Tradycyjne piece opalane drewnem prezentują się nader efektownie, jednak ich budowa wymaga sporej przestrzeni (oraz wysokiego budżetu). A nie wszędzie da się wygospodarować tyle wolnego miejsca i środków finansowych. Poza tym pieczenie pizzy trwa dość długo, co przy dużej ilości zamówień może przeciągnąć czas oczekiwania poza granice cierpliwości klientów. Z tego względu większym wzięciem cieszą się piece gazowe i elektryczne. Łatwiej je wpasować we wnętrza funkcjonujących już restauracji, do tego zdecydowanie lepiej utrzymują określoną temperaturę. W Resto Quality mamy modele, które wyróżniają się energooszczędnością.

Kolejnym aspektem działania pieca do pizzy jest jego maksymalna wydajność. Teoretycznie im więcej będzie w stanie upiec w konkretnym czasie, tym lepiej. Trzeba dobrze się zastanowić przed zakupem i wszystko na chłodno przeliczyć. Inwestycja w taki sprzęt, którego możliwości będą wykorzystywane w niewielkim stopniu, wygeneruje niepotrzebne koszty. Niektórym restauracjom w zupełności wystarczają mniejsze piece jednokomorowe. Polecamy kontakt z naszymi fachowcami, którzy wyjaśnią wszystkie parametry techniczne poszczególnych modeli.

Bardziej zaawansowane urządzenia przydadzą się nie tylko w typowej pizzerii

Niektórzy restauratorzy używają elektrycznych i gazowych pieców do pizzy, również tych dwukomorowych, do zupełnie innych potraw. Ciast, pieczywa, dań mięsnych, zapiekanek wszelkiego typu, a nawet sosów. To samo dotyczy pieców przelotowych, znanych także jako tunelowe. Piece do pizzy z tej kategorii wyjątkowo dobrze radzą z pieczywem, wyrobami cukierniczymi oraz daniami garmażeryjnymi. Prosty w obsłudze panel sterowania pozwala precyzyjnie ustawić temperaturę i czas pracy w danym cyklu. Zachęcamy do zapoznania się z katalogiem Resto Quality!

KONTAKT

12 307 06 72
FAX
12 345 03 28
E-MAIL
info@restoquality.pl
Resto Quality
  • Resto Quality Sp. z o.o. 30-554 Kraków

Sąd rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego: 0000511822, NIP: 675-150-38-22,
Kapitał zakładowy: 25 000,00 PLN

Dane kontaktowe

Prowadzimy szkolenia z obsługi sprzętów oraz organizujemy pokazy wybranych urządzeń.
Zapraszamy do kontaktu!

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl