Jak należy dbać o piec konwekcyjno-parowy?
Jak należy dbać o piec konwekcyjno-parowy?

Tego rodzaju piece instalowane są w coraz większej ilości profesjonalnych kuchni. Ich zastosowanie przynosi same korzyści – znaczne oszczędności energii, ale przede wszystkim doskonała jakość przyrządzanych potraw, które zachowują one doskonały smak i wartości odżywcze. Efektów takich nie dają starsze rodzaje urządzeń do obróbki termicznej. Każdy sprzęt, by mógł nam służyć bardzo długo, wymaga jedynie odpowiedniego traktowania.

Nieoceniona pomoc dla każdego kucharza

Mało jest urządzeń, które charakteryzuje tak znakomita wielofunkcyjność, jak ma to miejsce w przypadku pieca konwekcyjno-parowego. Wyposażywszy w niego naszą kuchnię, możemy w zasadzie zrezygnować z frytkownicy, piekarnika, czy parownika – doskonale nadaje się on bowiem zarówno do pieczenia, jak i smażenia, grillowania, gotowania na parze, czy blanszowania. Zachodzi potrzeba podgrzania dania znajdującego się już na talerzu? Także nie jest to problem. W wielu dziedzinach techniki mogliśmy się przekonać, że jeśli coś jest do wszystkiego, do do niczego nie będzie w pełni doskonałe. Tymczasem... nie w tym przypadku. Obróbka termiczna dokonywana z użyciem cyrkulującego suchego powietrza i pary wodnej jest szybka i dostarcza znakomitych wprost rezultatów. To dzięki temu poddawane jej w takim piecu produkty zachowują nie tylko atrakcyjny wygląd, ale także walory smakowe i odżywcze. Wszystkim tym możemy cieszyć się bardzo długo, dostarczając kolejnym gościom radości z konsumpcji przygotowanych tak posiłków, jeśli wyposażymy się w wysokiej jakości piec konwekcyjno-parowy z oferty formy Resto Quality. Konstruktorzy oferowanych przez nas modeli zadbali o wszystko, co może pomóc w pracy ich użytkownikom. Oni też jednak pamiętać muszą o właściwej obsłudze.

Dbaj o swój piec, a będzie Ci dobrze służył

Najważniejszym zagadnieniem, jakie wiąże się z eksploatacją pieca tego rodzaju, jest zadbanie o odpowiednią jakość wykorzystywanej przez niego wody. Nie zawsze nadawać się będzie do tego ta dostarczana przez sieć wodociągową, mimo że bez żadnych przeszkód można ją spożywać. Wysoka temperatura, do jakiej będzie podgrzewana podczas pracy urządzenia, będzie bowiem skutkować wytrącaniem się kamienia, który zagraża konstrukcji pieca. Woda nie powinna być więc pobierana bezpośrednio, tylko poddawana filtrowaniu i demineralizacji, co przy okazji usunie z niej także inne niepożądane substancje, jakie mogą się w niej znajdować i mieć kontakt z żywnością (np. chlor). Doskonałe filtry i zmiękczacze do wody także posiadamy w swojej ofercie. Zaniedbanie tego wymogu niesie ze sobą poważne ryzyko. Będący takim atutem czas obróbki termicznej może ulec wydłużeniu, elementy urządzenia uszkodzeniom, aż wreszcie jego użytkowanie trzeba będzie przerwać, by usunąć awarię – co ze względu na jego multifunkcjonalność będzie dużym utrudnieniem w funkcjonowaniu kuchni. Dbaj więc o jakość wody i wybierz wysokiej jakości piec z naszej oferty, aby cieszyć się długotrwałą i bezawaryjną eksploatacją!

KONTAKT

12 307 06 72
FAX
12 345 03 28
E-MAIL
info@restoquality.pl
Resto Quality
  • Resto Quality Sp. z o.o. 30-554 Kraków

Sąd rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego: 0000511822, NIP: 675-150-38-22,
Kapitał zakładowy: 25 000,00 PLN

Dane kontaktowe

Prowadzimy szkolenia z obsługi sprzętów oraz organizujemy pokazy wybranych urządzeń.
Zapraszamy do kontaktu!

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl