
W branży gastronomicznej ciągle szuka się sposobów na to, jak poprawić jakość serwowanych dań. Jednym z największych wyzwań było zachowanie jak największej ilości składników odżywczych, bezpowrotnie traconych podczas obróbki termicznej. Odpowiedzią na to zapotrzebowanie stały się piece konwekcyjne – jednak współczesne urządzenia oferują znacznie więcej przydatnych możliwości. A wszystko dzięki wykorzystaniu pary wodnej. W Resto Quality posiadamy wyposażenie z górnej półki.
Obieg gorącego powietrza w połączeniu z naparowaniem daje niemal nieskończone możliwości
W typowo domowych warunkach podczas pieczenia, gotowania, smażenia, grillowania czy blanszowania składniki potraw stale zmieniają swoje właściwości. Począwszy od wartości odżywczych, a skończywszy na walorach smakowych. Mistrzowie sztuki kulinarnej muszą dołożyć wszelkich starań, aby nie tracić tego, co w danym daniu najcenniejsze. Nie ma najmniejszych wątpliwości, że piec konwekcyjno parowy jest w stanie sprostać takiemu zadaniu. Mało tego: jest w stanie całkowicie zastąpić kilka innych urządzeń starszej generacji. A to wszystko przy odczuwalnej poprawie jakości serwowanych specjałów.
Piece konwekcyjno parowe są intuicyjne w obsłudze, pomimo rozbudowanego wachlarza funkcji
Aby uzyskać pożądane efekty, najpierw trzeba ustawić temperaturę, czas cyklu oraz kilka innych opcji. Całość nie jest szczególnie skomplikowana, choć czasami wymaga nabrania wprawy. Dlatego Resto Quality oferuje kompleksowe szkolenia z obsługi pieca konwekcyjno-parowego – naturalnie w pełni dostosowane do zakupionego egzemplarza. Każdy egzemplarz posiada własną charakterystykę. Choć ogólne zasady działania pieców pozostają takie same, to do dopiero przy pełnym wykorzystaniu możliwości urządzenia odnosi się maksimum korzyści. W naszej ofercie mamy również przydatne akcesoria: od solidnych podstaw po okapy oraz komory wzrostowe. Przedstawiciele Resto Quality czekają na kontakt!