Zaokrąglarka do ciasta Cuppone Bernini | BRN280 | 230 V

Karta produktu
Cuppone włoska jakość od 1963 roku
- Cuppone to włoski producent działający na rynku gastronomicznym od ponad 60 lat, specjalizujący się w produkcji pieców do pizzerii, piekarni, restauracji.
- Rzetelna praca, precyzja i przykładanie wagi do najwyższej jakości wykonania sprawiły, że Cuppone jest obecnie światowym liderem w produkcji pieców gastronomicznych.
- Aby zagwarantować doskonałą jakość produktu, rodzina Cuppone zdecydowała się na opracowanie wszystkich etapów produkcji we własnym zakresie - na powierzchni około 5000 metrów kwadratowych od projektowania po obróbkę i montaż gotowego urządzenia
- Trzonem firmy jest dział badań i inżynierii, w którym dzięki doskonałej pracy zespołowej powstają nowe piece i zaawansowane projekty, a produkty są testowane we współpracy z profesjonalistami z branży, aby zaspokoić wszystkie potrzeby rynku, od małych sklepów po duże sieci
Opis:
- Profesjonalne urządzenie wyprodukowane we Włoszech
- Urządzenie skonstruowane dla szybkiego i łatwego zaokrąglania porcji ciasta na bułki oraz chleb np. w piekarniach jak i kulki świeżego ciasta na pizzę. Szczególnie przydatne w większych pizzeriach, gdzie wyrobione ciasto pozostawia się do wyrośnięcia a następnie umieszcza się w chłodzonych stołach do pizzy i/lub szafach chłodniczych.
- Proces zaokrąglania ciasta wykorzystuje zarówno siłę grawitacji jak i siłę odśrodkową dzięki czemu samo ciasto nie podlega niepożądanemu ściskaniu. W efekcie temperatura ciasta nie podnosi się a jego elastyczność pozostaje na niezmienionym poziomi
- Umożliwia tworzenie gładkich, okrągłych kulek
- Urządzenie jest bardzo proste w obsłudze i konserwacji
- Obudowa urządzenia wykonana ze stali nierdzewnej
- Zaokrągla ciasto o gramaturze od 20 do 300 g
- Wewnętrzny ślimak zaokrąglający wykonany jest z tworzywa dopuszczonego do kontaktu z żywnością pokrytego teflonem co zapobiega przyklejaniu się ciasta w trakcie formowania
- Solidna, prosta w obsłudze i łatwa do czyszczenia
- Wylot na wysokości blatu zapewnia ergonomię pracy
- Urządzenie na kółkach z blokadą, które zapewniają mobilność
- Zaokrąglane ciasto nie nagrzewa się
- Całkowicie demontowana spirala dla łatwego czyszczenia
- Używać ciast o nawodnieniu od 50% do 65%
- Dojrzewanie w lodówce powinno odbywać się po uformowaniu kulek
- Prosty i łatwy w obsłudze
- Możliwość całkowitego demontażu spirali sprawia że utrzymanie urządzenia w czystości jest niezwykle łatwe
Parametry techniczne:
- Wymiary [mm]: 390x565x795
- Gramatura ciasta [g]: 20-300
- Wydajność [szt/h]: 900-1000
- Zasilanie [V]: 230
- Waga [kg]: 55
- Moc [kW]: 0,37