Prasa do ciasta do pizzy Cuppone Pizzaform | Ø35-38 cm | 400 placków/h | 4,2 kW | PZF/35DS

Cena brutto: 34 895,10 zł 34895.10
Cena netto: 28 370,00 zł
Dostępność: na zamówienie
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Karta produktu

Cuppone włoska jakość od 1963 roku

  • Cuppone to włoski producent działający na rynku gastronomicznym od ponad 60 lat, specjalizujący się w produkcji pieców i pras do pizzerii, piekarni, restauracji.
  • Rzetelna praca, precyzja i przykładanie wagi do najwyższej jakości wykonania sprawiły, że Cuppone jest obecnie światowym liderem w produkcji pieców gastronomicznych i pras do pizzy.
  • Aby zagwarantować doskonałą jakość produktu, rodzina Cuppone zdecydowała się na opracowanie wszystkich etapów produkcji we własnym zakresie - na powierzchni około 5000 metrów kwadratowych od projektowania po obróbkę i montaż gotowego urządzenia
  • Trzonem firmy jest dział badań i inżynierii, w którym dzięki doskonałej pracy zespołowej powstają nowe piece i zaawansowane projekty, a produkty są testowane we współpracy z profesjonalistami z branży, aby zaspokoić wszystkie potrzeby rynku, od małych sklepów po duże sieci

 

 Opis:

  • Profesjonalna prasa do ciasta włoskiej produkcji Cuppone Pizzaform pozwala na łatwe formowanie ciasta na pizzę
  • Dzięki prasie do ciasta, znacznie przyśpieszymy i ułatwimy codzienną pracę w pizzerii
  • Pozwala na uzyskanie do 400 jednakowych podkładów do pizzy w ciągu jednej godziny
  • Obudowa wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej
  • Solidna, trwała i wyjątkowo prosta w czyszczeniu i utrzymaniu w czystości konstrukcja
  • Prosta obsługa za pomocą elektronicznego panelu sterowania
  • Elektroniczna kontrola temperatury formy do pizzy (zalecana 160°C)
  • Elektroniczna kontrola czasu zgniotu ciasta
  • Prosta i precyzyjna regulacja grubości ciasta za pomocą dźwigni
  • Urządzenie usuwa część wilgoci z ciasta, skracając w ten sposób czas pieczenia i zwiększając chrupkość
  • Zastosowana technologia specjalnych chromowanych płyt zapobiega przywieraniu ciasta, a także umożliwia pokrycie produktu warstwą skrobi dzięki czemu zachowuje świeżość na dłużej
  • Płyty dociskające pozwalają na uzyskanie pizzy z rantem
  • Opcjonalnie dostępne płyty do pizzy bez rantu
  • Ruchoma osłona górnej płyty
  • Zawartość wody w cieście powinna wynosić 50-70%
  • Nie nadaje się do ciasta bezglutenowego

 

Wyposażenie opcjonalne:

  • SPZF - Podstawa pod prasę do pizzy Pizzaform

 

Parametry techniczne:

  • Wymiary zewnętrzne [mm]: 500x610x770
  • Średnica ciasta [mm]: 350-380
  • Waga prasowanego ciasta [g]: 200/350
  • Wydajność [ciast/h]: 400
  • Moc [kW]: 4,2
  • Zasilanie [V]: 400
  • Waga [kg]: 158

 

 

 

 

 

Warunkiem udzielenia gwarancji na urządzenia siłowe (400V) i urządzenia gazowe z oferty Resto Quality jest wypełniona i podpisana przez technika z uprawnieniami (E1,E3) lista kontrolna pierwszego uruchomienia urządzenia

KONTAKT

12 307 06 72
FAX
12 345 03 28
E-MAIL
info@restoquality.pl
Resto Quality
  • Resto Quality Sp. z o.o. 30-554 Kraków

Sąd rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego: 0000511822, NIP: 675-150-38-22,
Kapitał zakładowy: 25 000,00 PLN

Dane kontaktowe

Prowadzimy szkolenia z obsługi sprzętów oraz organizujemy pokazy wybranych urządzeń.
Zapraszamy do kontaktu!

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl