Prasa do ciasta do pizzy Cuppone Pizzaform | Ø30-34 cm | 400 placków/h | 4,2 kW | PZF/30DS
Karta produktu
Cuppone włoska jakość od 1963 roku
- Cuppone to włoski producent działający na rynku gastronomicznym od ponad 60 lat, specjalizujący się w produkcji pieców i pras do pizzerii, piekarni, restauracji.
- Rzetelna praca, precyzja i przykładanie wagi do najwyższej jakości wykonania sprawiły, że Cuppone jest obecnie światowym liderem w produkcji pieców gastronomicznych i pras do pizzy.
- Aby zagwarantować doskonałą jakość produktu, rodzina Cuppone zdecydowała się na opracowanie wszystkich etapów produkcji we własnym zakresie - na powierzchni około 5000 metrów kwadratowych od projektowania po obróbkę i montaż gotowego urządzenia
- Trzonem firmy jest dział badań i inżynierii, w którym dzięki doskonałej pracy zespołowej powstają nowe piece i zaawansowane projekty, a produkty są testowane we współpracy z profesjonalistami z branży, aby zaspokoić wszystkie potrzeby rynku, od małych sklepów po duże sieci
Opis:
- Profesjonalna prasa do ciasta włoskiej produkcji Cuppone Pizzaform pozwala na łatwe formowanie ciasta na pizzę
- Dzięki prasie do ciasta, znacznie przyśpieszymy i ułatwimy codzienną pracę w pizzerii
- Pozwala na uzyskanie do 400 jednakowych podkładów do pizzy w ciągu jednej godziny
- Obudowa wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej
- Solidna, trwała i wyjątkowo prosta w czyszczeniu i utrzymaniu w czystości konstrukcja
- Prosta obsługa za pomocą elektronicznego panelu sterowania
- Elektroniczna kontrola temperatury formy do pizzy (zalecana 160°C)
- Elektroniczna kontrola czasu zgniotu ciasta
- Prosta i precyzyjna regulacja grubości ciasta za pomocą dźwigni
- Urządzenie usuwa część wilgoci z ciasta, skracając w ten sposób czas pieczenia i zwiększając chrupkość
- Zastosowana technologia specjalnych chromowanych płyt zapobiega przywieraniu ciasta, a także umożliwia pokrycie produktu warstwą skrobi dzięki czemu zachowuje świeżość na dłużej
- Płyty dociskające pozwalają na uzyskanie pizzy z rantem
- Opcjonalnie dostępne płyty do pizzy bez rantu
- Ruchoma osłona górnej płyty
- Zawartość wody w cieście powinna wynosić 50-70%
- Nie nadaje się do ciasta bezglutenowego
Wyposażenie opcjonalne:
- SPZF - Podstawa pod prasę do pizzy Pizzaform
Parametry techniczne:
- Wymiary zewnętrzne [mm]: 500x610x770
- Średnica ciasta [mm]: 300-340
- Waga prasowanego ciasta [g]: 160/300
- Wydajność [ciast/h]: 400
- Moc [kW]: 4,2
- Zasilanie [V]: 400
- Waga [kg]: 151