Ekspresy do kawy ciśnieniowe

PID
Smartsteam
Wersja kompakt
Dostępność
Cena brutto
- zł - zł

103 197,00 zł
Cena netto: 83 900,00 zł

91 856,40 zł
Cena netto: 74 680,00 zł

91 659,60 zł
Cena netto: 74 520,00 zł

92 791,20 zł
Cena netto: 75 440,00 zł

92 791,20 zł
Cena netto: 75 440,00 zł

74 316,60 zł
Cena netto: 60 420,00 zł

74 316,60 zł
Cena netto: 60 420,00 zł

51 229,50 zł
Cena netto: 41 650,00 zł

45 473,10 zł
Cena netto: 36 970,00 zł

42 730,20 zł
Cena netto: 34 740,00 zł

42 730,20 zł
Cena netto: 34 740,00 zł

34 243,20 zł
Cena netto: 27 840,00 zł

34 243,20 zł
Cena netto: 27 840,00 zł

31 549,50 zł
Cena netto: 25 650,00 zł

23 419,20 zł
Cena netto: 19 040,00 zł

23 480,70 zł
Cena netto: 19 090,00 zł

35 682,30 zł
Cena netto: 29 010,00 zł

35 682,30 zł
Cena netto: 29 010,00 zł
W asortymencie Resto Quality profesjonalne ekspresy do kawiarni zajmują bardzo ważne miejsce. Wybraliśmy najciekawsze urządzenia o zróżnicowanych specyfikacjach, a duży wybór każdemu pozwoli znaleźć perfekcyjny ekspres do kawy. W zależności od potrzeb, mogą Państwo zamówić u nas ekspres ciśnieniowy lub ekspres kolbowy, w wybranym przez siebie wariancie. Posiadamy modele półautomatyczne, wielokolbowe, z jedną kolbą, z wbudowanym młynkiem i wyświetlaczem. Każdy ekspres do kawy charakteryzuje się innymi cechami, w tym wydajnością. Zachęcamy do bliższego poznania naszej oferty.
Kolbowy czy ciśnieniowy? Podpowiadamy, jak wybrać profesjonalny ekspres do kawy
Bariści od lat spierają się w kwestii, jaki ekspres do kawy jest lepszy – automatyczny (ciśnieniowy), a może ręczny (kolbowy). Zdania są podzielone, bo zarówno rytuał parzenia kawy, jak i jakość sporządzonego napoju różnią się od siebie. Inna jest też cena poszczególnych modeli, chociaż w Resto Quality dopilnowaliśmy, żeby w obu przypadkach cena była atrakcyjna dla naszych Klientów. Wybierając ekspres do kawiarni warto mieć na uwadze, że tu zapotrzebowanie na kawę będzie dużo większe, niż w pizzerii czy barze fast food. Z drugiej strony wysoka jakość kawy to wizytówka dobrej kawiarni. W związku z tym polecamy kolbowy ekspres, co najmniej z dwoma kolbami. Za to w lokalu, gdzie kawa ma być jedynie dodatkiem, lepiej sprawdzi się profesjonalny ekspres ciśnieniowy. Z jego użyciem szybko przygotujemy napar z ziaren, bez tracenia czasu na czyszczenie kolby z fusów. Dokonując wyboru, polecamy też sprawdzać wydajność modeli. Ekspresy do gastronomii zwykle są wysokowydajne (ok. 450 filiżanek/h), jednak trafiają się urządzenia wolniejsze, a przy okazji tańsze (ok. 240 filiżanek/h). Wówczas zastanówmy się, czego oczekujemy od ekspresu do kawy i wybierzmy taki model, który będzie dla nas najlepszy.