Ekspresy do kawy ciśnieniowe

Producent
PID
Smartsteam
Wersja kompakt
Dostępność
Cena brutto
- zł - zł
Nowość

47 871,60 zł
Cena netto: 38 920,00 zł

47 871,60 zł
Cena netto: 38 920,00 zł

40 713,00 zł
Cena netto: 33 100,00 zł

40 713,00 zł
Cena netto: 33 100,00 zł

39 126,30 zł
Cena netto: 31 810,00 zł

39 126,30 zł
Cena netto: 31 810,00 zł

39 015,60 zł
Cena netto: 31 720,00 zł

39 015,60 zł
Cena netto: 31 720,00 zł

30 012,00 zł
Cena netto: 24 400,00 zł

30 012,00 zł
Cena netto: 24 400,00 zł

23 788,20 zł
Cena netto: 19 340,00 zł

23 788,20 zł
Cena netto: 19 340,00 zł

31 647,90 zł
Cena netto: 25 730,00 zł

31 647,90 zł
Cena netto: 25 730,00 zł
W asortymencie Resto Quality profesjonalne ekspresy do kawiarni zajmują bardzo ważne miejsce. Wybraliśmy najciekawsze urządzenia o zróżnicowanych specyfikacjach, a duży wybór każdemu pozwoli znaleźć perfekcyjny ekspres do kawy. W zależności od potrzeb, mogą Państwo zamówić u nas ekspres ciśnieniowy lub ekspres kolbowy, w wybranym przez siebie wariancie. Posiadamy modele półautomatyczne, wielokolbowe, z jedną kolbą, z wbudowanym młynkiem i wyświetlaczem. Każdy ekspres do kawy charakteryzuje się innymi cechami, w tym wydajnością. Zachęcamy do bliższego poznania naszej oferty.
Kolbowy czy ciśnieniowy? Podpowiadamy, jak wybrać profesjonalny ekspres do kawy
Bariści od lat spierają się w kwestii, jaki ekspres do kawy jest lepszy – automatyczny (ciśnieniowy), a może ręczny (kolbowy). Zdania są podzielone, bo zarówno rytuał parzenia kawy, jak i jakość sporządzonego napoju różnią się od siebie. Inna jest też cena poszczególnych modeli, chociaż w Resto Quality dopilnowaliśmy, żeby w obu przypadkach cena była atrakcyjna dla naszych Klientów. Wybierając ekspres do kawiarni warto mieć na uwadze, że tu zapotrzebowanie na kawę będzie dużo większe, niż w pizzerii czy barze fast food. Z drugiej strony wysoka jakość kawy to wizytówka dobrej kawiarni. W związku z tym polecamy kolbowy ekspres, co najmniej z dwoma kolbami. Za to w lokalu, gdzie kawa ma być jedynie dodatkiem, lepiej sprawdzi się profesjonalny ekspres ciśnieniowy. Z jego użyciem szybko przygotujemy napar z ziaren, bez tracenia czasu na czyszczenie kolby z fusów. Dokonując wyboru, polecamy też sprawdzać wydajność modeli. Ekspresy do gastronomii zwykle są wysokowydajne (ok. 450 filiżanek/h), jednak trafiają się urządzenia wolniejsze, a przy okazji tańsze (ok. 240 filiżanek/h). Wówczas zastanówmy się, czego oczekujemy od ekspresu do kawy i wybierzmy taki model, który będzie dla nas najlepszy.