Ekspresy do kawy ciśnieniowe

PID
Smartsteam
Wersja kompakt
Dostępność
Cena brutto
- zł - zł

35 682,30 zł
Cena netto: 29 010,00 zł

35 682,30 zł
Cena netto: 29 010,00 zł

44 206,20 zł
Cena netto: 35 940,00 zł

44 206,20 zł
Cena netto: 35 940,00 zł

44 206,20 zł
Cena netto: 35 940,00 zł

44 206,20 zł
Cena netto: 35 940,00 zł

8 991,30 zł
Cena netto: 7 310,00 zł

11 254,50 zł
Cena netto: 9 150,00 zł

17 047,80 zł
Cena netto: 13 860,00 zł

17 736,60 zł
Cena netto: 14 420,00 zł

25 645,50 zł
Cena netto: 20 850,00 zł

35 682,30 zł
Cena netto: 29 010,00 zł

16 125,30 zł
Cena netto: 13 110,00 zł

21 069,90 zł
Cena netto: 17 130,00 zł

21 033,00 zł
Cena netto: 17 100,00 zł

24 846,00 zł
Cena netto: 20 200,00 zł

19 040,40 zł
Cena netto: 15 480,00 zł

25 620,90 zł
Cena netto: 20 830,00 zł
W asortymencie Resto Quality profesjonalne ekspresy do kawiarni zajmują bardzo ważne miejsce. Wybraliśmy najciekawsze urządzenia o zróżnicowanych specyfikacjach, a duży wybór każdemu pozwoli znaleźć perfekcyjny ekspres do kawy. W zależności od potrzeb, mogą Państwo zamówić u nas ekspres ciśnieniowy lub ekspres kolbowy, w wybranym przez siebie wariancie. Posiadamy modele półautomatyczne, wielokolbowe, z jedną kolbą, z wbudowanym młynkiem i wyświetlaczem. Każdy ekspres do kawy charakteryzuje się innymi cechami, w tym wydajnością. Zachęcamy do bliższego poznania naszej oferty.
Kolbowy czy ciśnieniowy? Podpowiadamy, jak wybrać profesjonalny ekspres do kawy
Bariści od lat spierają się w kwestii, jaki ekspres do kawy jest lepszy – automatyczny (ciśnieniowy), a może ręczny (kolbowy). Zdania są podzielone, bo zarówno rytuał parzenia kawy, jak i jakość sporządzonego napoju różnią się od siebie. Inna jest też cena poszczególnych modeli, chociaż w Resto Quality dopilnowaliśmy, żeby w obu przypadkach cena była atrakcyjna dla naszych Klientów. Wybierając ekspres do kawiarni warto mieć na uwadze, że tu zapotrzebowanie na kawę będzie dużo większe, niż w pizzerii czy barze fast food. Z drugiej strony wysoka jakość kawy to wizytówka dobrej kawiarni. W związku z tym polecamy kolbowy ekspres, co najmniej z dwoma kolbami. Za to w lokalu, gdzie kawa ma być jedynie dodatkiem, lepiej sprawdzi się profesjonalny ekspres ciśnieniowy. Z jego użyciem szybko przygotujemy napar z ziaren, bez tracenia czasu na czyszczenie kolby z fusów. Dokonując wyboru, polecamy też sprawdzać wydajność modeli. Ekspresy do gastronomii zwykle są wysokowydajne (ok. 450 filiżanek/h), jednak trafiają się urządzenia wolniejsze, a przy okazji tańsze (ok. 240 filiżanek/h). Wówczas zastanówmy się, czego oczekujemy od ekspresu do kawy i wybierzmy taki model, który będzie dla nas najlepszy.