Samo zmywanie naczyń już nie wystarczy. Profesjonalna gastronomia nie obejdzie się bez wyparzania
Samo zmywanie naczyń już nie wystarczy. Profesjonalna gastronomia nie obejdzie się bez wyparzania

Eleganckie restauracje, przytulne kawiarenki, kuszące zapachami cukiernie, budzące się do życia późnym wieczorem bary. Wszędzie tam, gdzie serwowane są pyszne dania oraz gaszące pragnienie napoje, niezbędne jest specjalistyczne wyposażenie. Zarówno do przygotowania całego asortymentu tych smakołyków, jak też zadbania o właściwy poziom higieny i czystości. Zmywarki gastronomiczne z oferty Resto Quality robią w tym zakresie o wiele więcej niż zwyczajne urządzenia. Usuwanie wszelkiego typu zanieczyszczeń i resztek z naczyń czy niezbędnych w lokalu akcesoriów to dopiero pierwszy krok. Równie potrzebne jest wyparzanie w wysokiej temperaturze.

Nie wszystkie zabrudzenia dostrzeżesz gołym okiem

Sytuacja, w której goście zwracają uwagę na niedomyte szklanki, przyschnięte okruchy na sztućcach albo podejrzane smugi na talerzu, to prawdziwy koszmar dla każdego restauratora. Wstyd przed klientami, utrata zbudowanej z mozołem reputacji, krótko rzecz ujmując: mały koniec świata. Zwłaszcza w dobie internetu i wszechobecnych mediów społecznościowych. O ile jednak jednorazową wpadkę da się wytłumaczyć, a renomę na mieście i w sieci odbudować, tak sanepid może nie być zbyt wyrozumiały. Wykrycie jakichś specyficznych bakterii, drobnoustrojów lub innej mikroskopijnej drobnicy w zupełności wystarczy, aby zamknąć lokal na cztery spusty. Strzeżonego Pan Bóg strzeże, dlatego warto zainwestować we właściwe urządzenia i mieć spokojną głowę. Zmywarka gastronomiczna z funkcją wyparzania sprawi, że akurat o czystość serwisu nie trzeba będzie się już martwić. Temperatury rzędu 80-90°C gwarantują pozbycie się wszystkich potencjalnie niebezpiecznych żyjątek.

Urządzenia 2 w 1 czy dwa osobne automaty? Nie miej najmniejszych wątpliwości!

Na rynku wciąż dostępne są odrębne wyparzacze, dezynfekujące naczynia uprzednio już umyte. Ich efektywności nie można nic zarzucić, ale przekładanie zastawy z jednej maszyny do drugiej i uruchamianie kolejnego cyklu zupełnie mija się z celem. Skoro można wyposażyć lokal w zmywarkę gastronomiczną, która dokładnie umyje, wypłucze, a następnie jeszcze wyparzy załadowane do komory rzeczy, to nie ma nad czym się zastanawiać. Koszty eksploatacji dwóch różnych urządzeń siłą rzeczy będą zdecydowanie wyższe niż jednego, łączącego w sobie multum funkcji. Następna sprawa to organizacja przestrzeni. Zmywarko-wyparzarka zajmie znacznie mniej miejsca, co pozwoli realnie myśleć o rozwoju i zakupieniu innego wyposażenia. Na przykład większego pieca albo kuchenki, bez konieczności rozbudowy bądź zmiany lokalu. Zachęcamy do kontaktu z przedstawicielami i konsultantami Resto Quality, którzy przedstawią Państwu wszystkie szczegóły naszej oferty.

KONTAKT

12 307 06 72
FAX
12 345 03 28
E-MAIL
info@restoquality.pl
Resto Quality
  • Resto Quality Sp. z o.o. 30-554 Kraków

Sąd rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego: 0000511822, NIP: 675-150-38-22,
Kapitał zakładowy: 25 000,00 PLN

Dane kontaktowe

Prowadzimy szkolenia z obsługi sprzętów oraz organizujemy pokazy wybranych urządzeń.
Zapraszamy do kontaktu!

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl