Restauratorze! Twój ekspres do kawy mówi o Tobie bardzo wiele
Restauratorze! Twój ekspres do kawy mówi o Tobie bardzo wiele

Kawa już od wielu lat odzyskuje należną jej uwagę. Minęły czasy, gdy dostęp do jakiejkolwiek był powodem do zadowolenia. Dziś coraz większa liczba konsumentów przykłada ogromną wagę do tego, by ta, przy której zamierzają zasiąść w chwili przerwy, była najwyższej jakości i zawsze prawidłowo zaparzona. Jeśli mamy ambicję, by nasz lokal stał się miejscem cenionym przez wymagających gości, koniecznie musimy zadbać o to, by móc podać im taką kawę, jaka spełni ich oczekiwania, a także by nic w lokalu nie budziło wątpliwości co tego, czy na pewno wiemy, jak ją przygotowywać.

Ekspres jest najważniejszy

Miłośnicy dobrej kawy mają swoje sprawdzone sposoby na to, by kilkoma szybkimi rzutami oka ustalić, czy w odwiedzonym przez nich lokalu warto zostać dłużej i zamówić filiżankę swojego ulubionego napoju. Jak twierdzą, ekspres do kawy jest po prostu sercem każdej kawiarni i to on będzie pierwszym elementem jej wyposażenia, któremu niezwłocznie po wejściu do wnętrza bacznie się przyjrzą. Jeśli oczom ich ukaże się mały ekspres automatyczny, wszelkie ich wątpliwości co do charakteru miejsca w którym się znaleźli prysną natychmiast i niezwłocznie skierują się do wyjścia. Jaki więc powinniśmy posiadać? Oczywiście porządny ekspres kolbowy. Oferta firmy Resto Quality pozwala wyposażyć się w takie urządzenie każdemu lokalowi, niezależnie od tego, jak dużo kawy będzie on serwował swoim gościom. Nasz asortyment obejmuje bowiem sprzęt różnej wielkości, a także zróżnicowane cenowo – wszystkie jednak charakteryzuje wysoka i rygorystycznie kontrolowana jakość. Rozbudowane funkcje sterowania i kontroli pracy, a także wyposażenie poszczególnych modeli powodują, że każdy barista bez trudu przygotuje wszystkim jej amatorom taką kawę, jaka najlepiej spełni ich oczekiwania, zachowując przy tym wysoką wydajność pracy.

Dbaj o swoje urządzenie

Fakt posiadania urządzenia wysokiej klasy dobrze świadczy o danym lokalu, dowodząc, że do zadania sprostania oczekiwaniom klientów podszedł on poważnie. Jednak bardziej uważni z odwiedzających nas gości nie poprzestaną na stwierdzeniu faktu jego obecności. Żaden ekspres, jakkolwiek zaawansowane konstrukcje oferowanych przez nas urządzeń pozwalają na bardzo wiele i dbają o jakość wytwarzanego napoju, nie wyręczy posługujących się nim osób w stu procentach. To, w jaki sposób z niego korzystają także świadczy o danym miejscu. A zatem: należy dbać o nieskazitelną czystość jego elementów – nie może być więc np. tak, że na dyszach do spieniania mleka będzie można dostrzec jakiś osad. Zbyt brudna, a więc dawno nie wymieniana, ściereczka, którą barista czyścił będzie elementy ekspresu, także nie stanowi dowodu dużej dbałości o jakość obsługi. Powinien on także dbać o czystość grup i przestrzeni wokół urządzenia. Jak w wielu innych rodzajach działalności, tak i w gastronomii o sukcesie w dużej mierze decyduje posiadany sprzęt, a także kompetencje posługujących się nim pracowników. O to pierwsze można z łatwością zadać dzięki ofercie firmy Resto Quality!

KONTAKT

12 307 06 72
FAX
12 345 03 28
E-MAIL
info@restoquality.pl
Resto Quality
  • Resto Quality Sp. z o.o. 30-554 Kraków

Sąd rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego: 0000511822, NIP: 675-150-38-22,
Kapitał zakładowy: 25 000,00 PLN

Dane kontaktowe

Prowadzimy szkolenia z obsługi sprzętów oraz organizujemy pokazy wybranych urządzeń.
Zapraszamy do kontaktu!

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl