Ręczne zmywanie to już dawno przeszłość. Wybierz zmywarki odpowiednie dla siebie
Ręczne zmywanie to już dawno przeszłość. Wybierz zmywarki odpowiednie dla siebie

Nikogo nie trzeba przekonywać, że nieskazitelna czystość przestrzeni, w której przygotowywane i podawane jest jedzenie, a także wszystkich wykorzystywanych w niej naczyń i narzędzi, jest zagadnieniem pierwszej wagi. Jego zaniedbanie może mieć poważne konsekwencje. Sprostanie mu jest dziś jednak nie tylko możliwe, ale i łatwe – jeśli tylko zadbamy o to, by w pracy wspomagały nas przeznaczone do konkretnych zadań wysokiej jakości urządzenia.

czytaj całość »
Bez dobrego wyposażenia nie obejdzie się żadna cukiernia
Bez dobrego wyposażenia nie obejdzie się żadna cukiernia

Choć wszyscy lubimy sięgać po produkty spożywcze wytworzone na miejscu, a nie w rezultacie przemysłowego procesu produkcyjnego, to ciągły pośpiech lub względy ekonomiczne powodują, że nie zawsze możemy o to zadbać. Są jednak takie, w przypadku których jest to dla nas atut szczególnie istotny. Wspaniałe umiejętności dobrych cukierników od pokoleń cieszą zarówno nasze podniebienia, jak i oczy. Dobrze usytuowana i wyposażona, a przede wszystkim dysponująca pracownikami obdarzonymi dużymi umiejętnościami cukiernia zawsze spotka się z pozytywnym przyjęciem na rynku.

czytaj całość »
Postaw na dobry piec i zachwyć gości swojego lokalu
Postaw na dobry piec i zachwyć gości swojego lokalu

Obróbka termiczna to kluczowy proces obecny w przygotowaniu wielkiej ilości dań. Jej sposobów mamy wiele, niemało jest w związku tym urządzeń i wyposażenia do niej służącego. Bardzo różne mogą być uzyskane rezultaty, ze względu na świadomie przez nas zastosowane zabiegi, ale także na skutek takiej czy innej jakości wykorzystywanego przez nas sprzętu, czy charakterystyki procesów, jakie podczas jego pracy zachodzą. Lekceważąc tą problematykę pro prostu nie da się przygotowywać potraw, które zdobędą podniebienia dużej rzeszy klientów.

czytaj całość »
Jak należy dbać o piec konwekcyjno-parowy?
Jak należy dbać o piec konwekcyjno-parowy?

Tego rodzaju piece instalowane są w coraz większej ilości profesjonalnych kuchni. Ich zastosowanie przynosi same korzyści – znaczne oszczędności energii, ale przede wszystkim doskonała jakość przyrządzanych potraw, które zachowują one doskonały smak i wartości odżywcze. Efektów takich nie dają starsze rodzaje urządzeń do obróbki termicznej. Każdy sprzęt, by mógł nam służyć bardzo długo, wymaga jedynie odpowiedniego traktowania.

czytaj całość »
Polacy uwielbiają pizzę. Warto mieć ją w swoim menu
Polacy uwielbiają pizzę. Warto mieć ją w swoim menu

Popularność pizzy w naszym kraju stale utrzymuje się na wysokim poziomie. Okazuje się więc ona wysoce odporna na upływ czasu i zmieniające się mody. Lubią ją niemal wszyscy, niezależnie od posiadanych upodobań. Przyjmuje bowiem tak liczne, najróżniejsze oblicza, jak tylko życzyć sobie mogą zasiadający przy niej konsumenci. Zarówno pizzeria, zwłaszcza, jeśli w okolicy nie ma innej, jak i rozszerzenie oferty o to wyjątkowe danie, stanowią więc doskonałe pomysły na udaną działalność gastronomiczną.

czytaj całość »
Duża skala rodzi duże wyzwania. Z dobrym wyposażeniem można im podołać
Duża skala rodzi duże wyzwania. Z dobrym wyposażeniem można im podołać

Dostarczanie wysokiej jakości żywności zawsze wiąże się z określonymi trudnościami, zależnymi od charakteru konkretnego zapotrzebowania. Dużym wyzwaniem organizacyjnym jest wszelkiego rodzaju żywienie zbiorowe, także np. w zakładach pracy, placówkach oświatowych, czy np. koszarach formacji mundurowych. Dziś, gdy zwiększa się dostępność wysokiej jakości wydajnych urządzeń, cały związany z tym wysiłek staje się dużo mniejszym, podnosząc możliwości każdej kuchni tego rodzaju.

czytaj całość »
Czy warto wyposażyć się w kostkarkę do lodu? Jak o nią dbać?
Czy warto wyposażyć się w kostkarkę do lodu? Jak o nią dbać?

Wyposażenie lokalu gastronomicznego obejmuje dziś dużą ilość sprzętu o najróżniejszym przeznaczeniu. Dzięki nim przy niższym nakładzie pracy łatwiej sprostać rosnącym oczekiwaniom, jakie mają obecnie klienci. Wyposażanie się w wyroby wysokiej jakości zdejmuje z nas jednocześnie troskę o to, czy ich praca będzie przynosiła satysfakcjonujące rezultaty i czy nie przerwie jej niespodziewana awaria. Czy warto wyposażać się w osobne urządzenie do wytwarzania kostek lodu?

czytaj całość »
Restauratorze! Twój ekspres do kawy mówi o Tobie bardzo wiele
Restauratorze! Twój ekspres do kawy mówi o Tobie bardzo wiele

Kawa już od wielu lat odzyskuje należną jej uwagę. Minęły czasy, gdy dostęp do jakiejkolwiek był powodem do zadowolenia. Dziś coraz większa liczba konsumentów przykłada ogromną wagę do tego, by ta, przy której zamierzają zasiąść w chwili przerwy, była najwyższej jakości i zawsze prawidłowo zaparzona. Jeśli mamy ambicję, by nasz lokal stał się miejscem cenionym przez wymagających gości, koniecznie musimy zadbać o to, by móc podać im taką kawę, jaka spełni ich oczekiwania, a także by nic w lokalu nie budziło wątpliwości co tego, czy na pewno wiemy, jak ją przygotowywać. <

czytaj całość »

KONTAKT

12 307 06 72
FAX
12 345 03 28
E-MAIL
info@restoquality.pl
Resto Quality
  • Resto Quality Sp. z o.o. 31-227 Kraków

Sąd rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego: 0000511822, NIP: 675-150-38-22,
Kapitał zakładowy: 25 000,00 PLN

Dane kontaktowe

Prowadzimy szkolenia z obsługi sprzętów oraz organizujemy pokazy wybranych urządzeń.
Zapraszamy do kontaktu!

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl