Nie tylko do piekarni. Profesjonalna krajalnica do chleba znajdzie zastosowanie w wielu różnych miejscach
Nie tylko do piekarni. Profesjonalna krajalnica do chleba znajdzie zastosowanie w wielu różnych miejscach

Codzienny rytuał porannego wyjścia po pieczywo i wyjątkowy zapach świeżych wypieków niewątpliwie mają w sobie coś magicznego. Te wszystkie „czary” nie byłyby możliwe bez wykwalifikowanej załogi oraz wysoce wyspecjalizowanego sprzętu. Jednym z obligatoryjnych elementów wyposażenia każdej piekarni czy cukierni jest krajalnica do chleba. Precyzyjne i równe porcjowanie całego bochenka w kilka sekund oszczędza klientom późniejszych zmagań z krojeniem w domu. Jednak tego rodzaju profesjonalne urządzenia przydają się w innego rodzaju miejscach. Wszędzie tam, gdzie potrzebne są duże ilości pożywnego pieczywa.

Szkolne stołówki, lokale gastronomiczne, instytucje publiczne, ośrodki wypoczynkowe...

Specjaliści od zdrowego żywienia są zgodni: śniadanie to zdecydowanie najważniejszy – bo pierwszy – posiłek dnia. Większość z nas nie ma czasu i chęci na wydziwianie przy porannym jedzeniu. Królują proste, szybkie do zrobienia kanapki. Najlepiej z ciemnego chleba pełnoziarnistego, choć białe pieczywo również ma swoje zalety. Pokrojony zawczasu bochenek niewątpliwie oszczędza sporo cennych minut, zwłaszcza kiedy obowiązki gonią. O ile w przypadku piekarni krajalnica do chleba pomaga wyświadczyć klientom pewną przysługę, tak dla wielu innych zakładów czy punktów usługowych stanowi konkretne i policzalne zwiększenie wydajności.

Przykładów miejsc, po których oczekujemy podania śniadania oraz innych posiłków z pieczywem jest całe mnóstwo. Trudno wyobrazić sobie hotel, ośrodek kolonijno-młodzieżowy albo inny obiekt wczasowy w popularnym kurorcie turystycznym, gdzie nie byłoby żadnego wyżywienia. Rozmaite restauracje dzień w dzień zaspokajają apetyty dziesiątek, a nawet setek gości. Szkoły czy przedszkola muszą zapewnić podopiecznym kompleksową opiekę, w tym zdrowe jedzenie. Do tego szpitale, koszary wojskowe, zakłady penitencjarne... wykarmienie chlebem całej masy ludzi zawsze wymaga ogromnej pracy. Bez względu na pozostałe okoliczności.

Krajalnica nablatowa czy wolnostojąca? Dobierz stosownie do wolnego miejsca w Twoim lokalu

Własnoręczne przygotowanie hurtowej liczby kromek zajęłoby horrendalne ilości czasu. Nawet gdyby uzbroić się w najostrzejszy nóż i dysponować nieludzko giętkimi nadgarstkami. Krajalnice do chleba oferowane przez Resto Quality są w stanie pokroić 400, a niektóre modele nawet 500 bochenków na godzinę. Wysoka efektywność to jedno, przed wyborem konkretnego urządzenia trzeba również dobrze zastanowić się nad odpowiednim zorganizowaniem całej przestrzeni. Wydajniejsze modele wolnostojące są zauważalnie większe, a nie wszędzie uda się wygospodarować stosowne miejsce na nowe wyposażenie. Z kolei krajalnice nablatowe są nieco mniejsze, mocne nóżki gwarantują właściwą stabilność, ale UWAGA – urządzenia nie można postawić na pierwszym lepszym kredensie. Niezbędny będzie wytrzymały, profesjonalny stół roboczy lub dedykowana podstawa. Więcej szczegółowych informacji i parametrów technicznych znajdą Państwo na stronie internetowej Resto Quality, na kolejnych kartach produktów.

KONTAKT

12 307 06 72
FAX
12 345 03 28
E-MAIL
info@restoquality.pl
Resto Quality
  • Resto Quality Sp. z o.o. 30-554 Kraków

Sąd rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego: 0000511822, NIP: 675-150-38-22,
Kapitał zakładowy: 25 000,00 PLN

Dane kontaktowe

Prowadzimy szkolenia z obsługi sprzętów oraz organizujemy pokazy wybranych urządzeń.
Zapraszamy do kontaktu!

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl