Duża skala rodzi duże wyzwania. Z dobrym wyposażeniem można im podołać
Duża skala rodzi duże wyzwania. Z dobrym wyposażeniem można im podołać

Dostarczanie wysokiej jakości żywności zawsze wiąże się z określonymi trudnościami, zależnymi od charakteru konkretnego zapotrzebowania. Dużym wyzwaniem organizacyjnym jest wszelkiego rodzaju żywienie zbiorowe, także np. w zakładach pracy, placówkach oświatowych, czy np. koszarach formacji mundurowych. Dziś, gdy zwiększa się dostępność wysokiej jakości wydajnych urządzeń, cały związany z tym wysiłek staje się dużo mniejszym, podnosząc możliwości każdej kuchni tego rodzaju.

Gdy najprostsze czynności wymagają trudu

Typowe śniadanie, jakim posila się każdego ranka większość z nas, składające się przede wszystkim z najzwyklejszych kanapek, czasem także np. jajka czy parówki, nie wydaje się rodzić jakichkolwiek czynności w przygotowaniu. Wszystkim nam zajmuje to kilka chwil, po czym gotowi jesteśmy do jego spożycia i stawienia czoła trudom kolejnego dnia. Co jednak, gdy takich samych śniadań musi być kilkadziesiąt, albo dużo więcej?

 

Wówczas okazać się może np., że ręczne krojenie każdej kolejnej kromki, choćby bez wielkiej troski o jego dokładność, musielibyśmy zacząć wiele godzin wcześniej. W dodatku świeży chleb, o twardej skórce i miękki zarazem, nie poddaje się łatwo krajalnicy. Chyba, że wyposażeni jesteśmy sprzęt odpowiedniej klasy, taki jak oferowany przez firmę Resto Quality. Niezależnie od rodzaju chleba, precyzyjne ustawienie grubości kromek jest bardzo proste. Wysoka jakość stali użytej w produkcji elementów krojących zapewnia długotrwałą i skuteczną pracę. Krajalnica do chleba tego rodzaju to obowiązkowe wyposażenie przede wszystkim piekarni, zwłaszcza dostarczających pieczywo do stołówek, a także sklepów krojących oferowane klientom świeże pieczywo.

 

Jak długo może trwać obieranie ziemniaków za pomocą noży? Nie musimy zadawać sobie tego pytania, odkąd możemy sięgać po doskonałe obieraczki, znakomicie radzące sobie także z pozostałymi warzywami korzennymi. W ciągu godziny będziemy w stanie przygotować nawet czterysta kilogramów.

Cała kuchnia gotowa na wszystko

Wyposażenie, jakie powinno składać się na zaplecze gastronomiczne zdolne zaspokajać większe potrzeby obejmuje ponadto wiele innych urządzeń, jak pozostałe z przeznaczonych do obróbki mechanicznej, a także, rzecz jasna, termicznej. Wysokiej jakości nowoczesne piece zrewolucjonizowały już pracę w niejednej kuchni. Konieczne jest także zadbanie np. o odpowiednią ilość miejsca w szafach chłodniczych. Najlepsze nawet urządzenia, takie jak oferowane przez Resto Quality, będą mogły najlepiej służyć swoim użytkownikom dopiero wówczas, gdy cała kuchnia zostanie przygotowana w sposób podporządkowany ergonomii pracy. Dotyczy to zarówno usytuowania poszczególnych stanowisk, jak i przygotowania ich samych. Powinny zapewniać maksymalne wykorzystanie miejsca, przy jednoczesnej swobodzie ruchu i dostępie do potrzebnych narzędzi czy produktów. Planując modernizację kuchni zbiorowego żywienia, której, dzięki instalacji nowych urządzeń, towarzyszą niekiedy zmiany w organizacji przestrzeni lub uzyskiwanie dodatkowej, należy o tym pamiętać.

KONTAKT

12 307 06 72
FAX
12 345 03 28
E-MAIL
info@restoquality.pl
Resto Quality
  • Resto Quality Sp. z o.o. 30-554 Kraków

Sąd rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego: 0000511822, NIP: 675-150-38-22,
Kapitał zakładowy: 25 000,00 PLN

Dane kontaktowe

Prowadzimy szkolenia z obsługi sprzętów oraz organizujemy pokazy wybranych urządzeń.
Zapraszamy do kontaktu!

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl